Cara Mengelakkan Akaun Whatsapp Kena Ban

tips elak akaun whatsapp kena ban

WhatsApp tahu bahawa adalah tidak lazim bagi seseorang untuk menghantar begitu banyak mesej atau mesej pukal kepada orang yang belum pernah mereka berbual sebelum ini, jadi ia dianggap sebagai spam atau sampah pemasaran dengan cepat. Berikut adalah beberapa tips sebelum menghantar mesej ke WhatsApp secara bulk/pukal/broadcast.

Dos dan Don’ts:

Penting: JANGAN menghantar mesej yang membuatkan orang submit ‘Report’. Kebarangkalian untuk akaun anda di ban sangat tinggi jika ada beberapa orang submit Report kepada Meta.

 • Mempunyai kandungan yang sebenar, seperti kajian yang disetujui oleh orang itu, adalah berbeza daripada mesej promosi pada malam Sabtu.
 • Hantar mesej yang ditulis dengan cara yang berbeza, anda boleh membuat skrip yang meletakkan spacebars secara rawak pada rentetan anda DAN menyertakan nama (pertama) orang itu.
 • Jangan pernah menggunakan masa tetap, selalu pilih untuk menghantar mesej pertama, tunggu masa rawak antara 30 ~ dan 60 saat, kemudian hantar mesej kedua.
 • Sentiasa cuba untuk berkumpulkan kenalan mengikut kod kawasan mereka, WhatsApp mengharapkan seseorang biasa bercakap kebanyakannya dengan kenalan yang berada dalam kawasan yang sama dengan nombor telefon anda.
 • Ada gambar profil, tetapi menghantar mesej baru kepada seseorang yang tidak mempunyai gambar/nama/status akan meningkatkan peluang anda untuk diberi tag secara manual sebagai spam.
 • Hantar pengesahan “dilihat” kepada mesej atau matikan pada WhatsApp.
 • Elakkan menghantar pautan yang sebelum ini ditandakan sebagai spam di WhatsApp atau tiada HTTPS. Pemendek URL adalah idea yang baik.

PENTING: Ia sangat buruk jika anda menghantar mesej 24/7 tanpa memberi masa untuk menunggu. Time gap antara mesej tidak mencukupi, hantar jumlah mesej yang munasabah dengan mengambil kira kadar konversi anda, sebagai contoh: untuk satu jam hantar maksimum 4 mesej kepada setiap kenalan yang telah menjawab mesej anda, dan berhenti menghantar mesej selama satu jam, kemudian mulakan semula. Sekali lagi, jangan menghantar mesej tanpa berhenti untuk sementara waktu di antara setiap “pakej”.

Hantar hanya satu mesej ringkas apabila memulakan perbualan, seseorang tidak sepatutnya menghantar teks panjang atau mesej berganda tanpa persetujuan pengguna.

Ingatlah:

 • Bagi setiap mesej yang anda hantar kepada seseorang yang tidak mempunyai nombor anda dalam senarai kenalan mereka, tanya sama ada ia spam, dan jika diberi tag sebagai spam beberapa kali (5 – 10), anda akan diban.
 • WhatsApp merakam setiap pergerakan yang anda lakukan, anda bahkan boleh menyemak log apabila menghantar emel sokongan biasa, ia mengandungi pelbagai maklumat. Oleh itu, bertindaklah seolah-olah seperti manusia sebanyak yang mungkin.
 • Cuba untuk terlibat dalam perbualan, selama anda menghantar mesej dan orang itu tidak secara automatik memblock anda, itu akan berjalan baik. Orang yang sentiasa bercakap dengan anda dan menambahkan anda ke dalam senarai kenalan mereka akan membuat nombor anda lebih tinggi reputasi dan elak diban.
 • Fikirkan itu seperti sistem mata, anda bermula dengan sifar mata (negatif jika peranti anda sebelum ini disenarai hitam), jika anda mencapai di bawah sifar anda keluar, jika anda terlibat dalam perbualan anda mendapat satu mata, jika anda diberi tag sebagai spam anda kehilangan beberapa mata, jika anda diblok anda mungkin kehilangan lebih banyak mata.

Akhirnya, jika kandungan anda adalah spam, tidak kira sama ada anda menggunakan broadcast, kumpulan, atau kenalan langsung, anda masih akan diban. Kami hanya boleh mencadangkan anda wajib bersetuju dengan dasar WhatsApp, jangan menghantar mesej spam, dan selalu tunggu orang lain untuk menghubungi anda terlebih dahulu. Anda boleh melakukannya dengan menghantar SMS kepada orang itu dengan pautan untuk memulakan sembang di WhatsApp dengan anda.

Auto Whatsapp 24/7/365✌

Jimat Masa, Tenaga, dan juga Belanja!

Bersedia Untuk Meroket?🚀

Jom automasikan perbualan anda dan mantapkan Team jualan.
Whatsapp Automation Malaysia
Follow us:
Sistem Automasi WhatsApp bagi menjimatkan masa, meningkatkan interaksi pelanggan serta close sales lebih cepat😎.
Support
 • 6011-1043 3134
 • https://t.me/lamanrasmi
 • cslamanrasmi@gmail.com
©2024 WAZAP by LamanRasmi
 • API Offline. Sedang Diselenggara.